Felépültem!

Linda motoros balesete és felépülése IV. rész

Végre eljött a várva várt konzultációs időpont. Miután a Professzor Úr átnézte minden orvosi anyagomat és a térdemről készült felvételeket, felvázolta a helyzetet: Egy új transzplantációs eljárás keretében lehetőség nyílik rá hogy a térdízületemből hiányzó csontszövetet idegen testből származó donorszövettel pótolják. IGEN, IGEN! De ekkor jött a feltétel, a mostani áprilisi felszabadító műtéttől számítva 3 hónap múlva a térdemnek 120 fokig be kell hajlania. Örömmel telve, de mégis kétségekkel támolyogtam ki a vizsgálóból; hogyan fogom én ezt elérni, ráadásul a kitűzött 3 hónap határidő alatt?

Linda motoros balesete és felépülése III. rész

33 nappal a balesetem után ugyan, de végre hazaértem, igaz egyenlőre Édesanyám nappalijába, mert az én lakásomban a lépcsőt még nem tudtam volna megmászni, de már végre félig otthon voltam. Bár jó sorom volt a kórházban, de otthon azért mégiscsak jobb; közel vannak a szeretteim, a macskám, kertet látok, és kényelmes az ágyam is.

Linda motoros balesete és felépülése II. rész

Az intenzív osztályon tértem magamhoz, addigra túl voltam egy hét órás műtéten, és félnapnyi lélegeztető gépes altatáson.  Emlékszem az első kérdésemre: „Hol a vasam?”. Édesanyám örült, hogy ezek szerint a fejem nem sérült, annak viszont már kevésbé, hogy belátóbb sem lettem motorozás ügyben. Nagyon örültem, hogy viszont láthatom a szeretteimet.

Linda motoros balesete és felépülése I. rész

2009. július 26. reggel 8 óra, szokás szerint motorral megyek a munkahelyemre. Alig egy kilométerre az úti célomtól az utolsó lámpa előtti kanyarhoz értem, majd egy hatalmas csattanás. Mátrix-szerű lassított felvételként repültek el a szemem előtt a szilánkok, csak ekkor éreztem, hogy valami gond lehet, majd filmszakadás és csönd. 

© GYOGY-TEAM.hu | Rehabilitációs Információ központ 2012 | Minden jog fenntartva | Motoricus Kft. | Linkcsere program