DSGM Dévény módszer

dsgm módszer gyógytornász gyerek és csecsemő gyógytornaA Dévény módszer mozgássérülések bármely területén, gyermekeknél és felnőtteknél egyaránt hatékonyan alkalmazható. Sikereket értek el neurológiai elváltozásoknál, a baleseti rehabilitációban, orthopédiai kórképeknél, reumatológiai betegségeknél.

DSGM módszerének 2 fő területe van. Az egyik egy manuál terápiás, kézzel végzett izom-ínkezelés, amely hangsúlyosan foglalkozik az inakkal és az izom-ín egységeket borító vékony hártyával. Másik területe az analitikus gimnasztika melynél a művészi torna szemléletét, módszerét és gyakorlatanyagát használja fel korrekciós céllal, egyéni aktív torna, és zenés csoportos tanítás formájában.

A Dévény módszer kezeléseknek fő hatásai, az izomrövidülések, és ízületi zsugorodások oldása, az izomzat kóros helyzetének normalizálása, valamint az ezen okból adódó fájdalom csökkenése. 

Újszülötteknél terhesség alatti, szülés közbeni vagy a megszületés után kialakult idegrendszeri kórképek kezelésekor alkalmazzák.  

Gyerekek esetén álalában gerincferdülést, csípőfejlődési rendellenességeket, tartáshibákat, láb deformitásokat, mozgásszervi fájdalmakat, sport sérüléseket kezelnek.

Felnőtteknek pedig gerincpanaszok, különböző mozgásszervi betegségek, ortopédiai és neurológiai kórképek, műtétek utáni rehabilitáció esetén ajánlott.

Dévény DSGM módszerrel kezelő gyógytornászok az országban: 

Gyermekek korai fejlesztése Dévény Módszerrel és degeneratív gerincproblémák kezelése manuálterápiával és Tape technikával.

Cím: 
7100  Szekszárd
Tartsay V. u. 16
Ergonom székház
Tolna megyeMagyarország

DSGM (Dévény módszer) terápiával javítható a mozgásfejlődés és megelőzhető annak elmaradása. A Cranio-sacralis terápia beindítja a szervezet öngyógyítóképességét.

Cím: 
6900  Makó
Nagycsillag u. 1
Csongrád megyeMagyarország
Subscribe to RSS - DSGM Dévény módszer

© GYOGY-TEAM.hu | Rehabilitációs Információ központ 2012 | Minden jog fenntartva | Motoricus Kft. | Linkcsere program